Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt tette szóvá, hogy a bevallásokat nem ellenőrzik és bármikor javíthatják azt a képviselők. Egy doboz Cavintonból, egy számológépből és egy hibajavítóból álló csomagot ajánlott a képviselők figyelmébe.
A jobbikos politikus szerint kérdéseket vet fel Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti államtitkárának vagyonnyilatkozata, amelyből kiderül, hogy két adótanácsadással foglalkozó kft.-től is van jövedelme, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője pedig szerinte adósságcsapdában van.
Szilágyi György pártja javaslatai között említette a ciklus eleji és végi vagyonosodási vizsgálatot, a vizsgálat automatikus megindítását javítás esetén, továbbá a hozzátartozók bevallásának nyilvánosságát. Hozzátette: utóbbit a Jobbik képviselői harmadik éve közzéteszik a párt honlapján.
A képviselőt faggatták arról, hogy az MSZP-ből és annak parlamenti frakciójából távozó Demeter Márta sajtóhírek szerint a Jobbik képviselőcsoportjába ülne át, ha erre jogi lehetősége lesz. Azt felelte: a képviselő nem kereste meg a Jobbikot, azzal pedig egyetért, hogy az MSZP nem tud és nem is akar választást nyerni. Kijelentette azt is, hogy nem pártok, szervezetek összefogására van szükség, hanem arra, hogy emberek fogjanak össze. A Jobbik minden ember felé nyitott, akinek a múltjában nincsenek sötét foltok – mondta Szilágyi György.
(MTI)