A Kuruc.info hírportálon a mai napon megjelent egy írás, melynek címe: “Vér, belek, Krisztus vizeletben – az egyházak és a Jobbik is támogatja?”

A cikk a következőképpen indít: “Debrecen nem győz meglepetésekkel szolgálni. Bár a városnak egy magát nemzetinek és kereszténynek nevezett párt prominense a polgármestere, mégis elképesztően undorító kiállításnak ad helyt.”

Majd következik a frissítés, amelyben már mi is megemlíttetünk: “Mint az a debreceni Jobbik honlapjáról kiderül, tagjaiknak és szimpatizánsainak is ajánlják a kiállítás megtekintését. Lehet, hogy ők nem olvasnak Kuruc.infót – ez nem olyan nagy baj -, viszont az elmúlt évek politikai történéseinek ismerete alapvető feladat kéne legyen egy – saját bevallása szerint is – kormányra készülő nemzeti radikális pártnak.”


A fenti állítások tükrében álljon itt néhány tény:

1. A Messiások című kiállítás augusztus 13-án nyílt meg.

2. Portálunkon augusztus 7-én jelent meg a kiállítás ajánlója. A cikket a református.hu-ról vettük át. Nem szerepel benne sem a vér, sem a belek, sem a vizelet szó.

3. A kiállítást a megnyitása előtt értelemszerűen egyetlen szerkesztőbizottsági tagunk sem tekintette meg. Sőt, tudtommal utána sem.

4. Portálunkon szeptember 1-én megjelent egy kritika “Ember boncasztalon, Krisztus vizeletben – A debreceni Messiások-kiállításról” címmel. Csak egyetlen mondatot idéznék belőle:
“Ehhez képest még a pornográfia is felüdülés”.
Ez sem saját írás volt, hisz a végén – kattintható linkkel – ez áll: “Maul Ági írása – illusztrációkkal – megtekinthető a kulturpart.hu weblapon.”

Ezek után mindenki eldöntheti, hogy a kiállítás megnyitása után ajánlottuk-e tagjainknak, szimpatizánsainknak vagy bárkinek a Messiások című tárlatot, illetve, hogy a helyi Jobbik “támogatja-e” a kiállítást.

A Szebb Jövő egyébiránt nem a debreceni, hanem a Hajdú-Bihar megyei Jobbik portálja. Ez csak azért fontos, mert a debreceni Jobbik honlapjáért más felel.

Köszönjük a Kuruc.infónak a mintegy 500 mai plusz-látogatót.

Szebb Jenő

Utóirat: Az a tény, hogy hírt adunk egy nagyszabású debreceni kiállításról egy debreceni székhelyű honlapon, vajon egyenértékű-e azzal, hogy maximálisan azonosulni tudunk a szellemiségével? Ha igen, akkor miképp értékeljük a Kuruc.infón megjelent, a San Francisco-i homoszexuális felvonulásról szóló anyagot?