A Jobbik választási győzelme eseténminden magyar állampolgár számára ingyenesen biztosítaná az internethozzáférést – jelentette be az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Novák Előd hangsúlyozta: álláspontjuk szerint az internethasználat ma már nem luxus és nem hobbi, hanem alapvető infrastrukturális szükséglet, amelyet akár ingyenesen is biztosítani kell mindenkinek.

A sajtótájékoztatón részt vett Németh Zsolt országgyűlési képviselő is, aki a részletekről szólva elmondta: egy alapcsomagban gondolkodnak és mobilinternet-szolgáltatásról lenne szó. Ennek érdekében tárgyalásokat is kezdenek a három hazai mobilszolgáltatóval egy ingyenesen biztosítható 1 gigabyte-os csomagról. Kiemelte azt is: a konkrét javaslatuk még nem készült el, de az biztos, hogy csak korlátozott hozzáférést biztosítana ez az ingyenes csomag. Példaként említette, hogy nem lehetne torrent oldalakon keresztül letölteni.

Novák Előd hozzátette: a kormánypártok a rezsicsökkentés kapcsán megfeledkeztek a kimagaslóan magas internethasználati díjakról. Magyarországon a hatodik legmagasabb az Európai Unióban az internetszolgáltatás díja, holott a Jobbik szerint ez a szolgáltatás ugyanúgy a mindennapi megélhetés része, mint a többi rezsielem – mondta.

(MTI)