A Jobbik szerint kormányon sem az MSZP, sem a Fidesz nem tudta megoldani a devizahitelesek problémáját – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Az ellenzéki politikus szerint nem igaz a baloldali ellenzék azon állítása, hogy 2008-2009-ben még nem létezett ez a probléma, hiszen már akkor is jelentősen nőtt az eladósodottak száma és a hitelállomány is. A jobbikos politikus szerint felháborító, hogy az MSZP most mégis vehemensen kritizálja a mostani kormányt, például a végtörlesztésért, ami pedig a Jobbik szerint “az egyetlen értelmes lépés volt” a devizahitelesek megsegítésére.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, aki az április választáson az MSZP-re szavaz, az a hitelesek nemzetközi pénzintézeteknek történő kiszolgáltatására voksol, aki pedig a Fideszre, az az időhúzás és a “teszetoszaság” meghosszabbítása teszi le a voksát.

Szerint egyedül a Jobbiknak van komplett megoldási csomagja a problémára, benne az egyetlen, széles körben megoldást kínáló lehetőséggel, a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosításával.

(MTI)