Z. Kárpát Dániel azt mondta: bár a Jobbik programja részletesen foglalkozik a mikro-, kis- és közepes vállalkozói szektor terheinek könnyítésével, ez a téma méltatlanul kevés hangot súlyt kap a kampány során. Hangsúlyozta: ha a kormány nem tud mit kezdeni az elvándorlás kérdésével, nem ad jövőképet a fiataloknak – bérlakásprogrammal vagy a vállalkozói szektor terheinek normalizálásával -, akkor az ország kiürül, és a társadalmi ellátórendszerek is megroppanhatnak.
Ezért a Jobbik elsődleges célja a mikro-, kis- és közepes vállalkozói szektor támogatása nem kizárólag járulékcsökkentéssel, hanem egy olyan felülről bebetonozott adórendszerrel, is ahol terheik nem emelkednek vállalhatatlan mértékben és közben a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférésük is biztosított.
Hozzátette: a Jobbik elképzelése szerint a közbeszerzési eljárásokba olyan kisvállalkozások kapcsolódhatnának be, amelyek rendelkeznek a szükséges technológiával, illetve maguk alkalmazzák a kivitelezéshez szükséges létszám nagy részét, így el lehetne kerülni, hogy csak külföldi érdekeltségű közvetítőcégek részesüljenek a profitból.
Pócsik László azt mondta: a választások végkimenetelétől független a stratégiai megállapodás, amelyben arra köteleződtek el, hogy operatív módon képviseljék a mikro-, kis- és középvállalkozások érdekeit. Ehhez pedig szükséges egy olyan politikai erő, amely képes ezeket az érdekeket tolmácsolni az Országgyűlésben – tette hozzá.
Z. Kárpát Dániel arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy Orbán Viktor szerint ha migránsokat fogadunk be, akkor annak a gazdaság látja majd a kárát, azt mondta: Orbán Viktor és a Fidesz program híján érdemi kampánytevékenységet nem folytat, egydimenziósra szűkítette az üzenetet, és kizárólag arról a migrációról hajlandóak beszélni, “ahol a magyar önfeladás állatorvosi lovát ők produkálták”.
Orbán Viktor és csapata, ahány fronton lehetett, elárulta Magyarország nemzeti érdekeit a migráció területén – értékelt.
A Jobbik alelnöke kérdésre válaszolva gyomorforgatónak nevezte, hogy a Fidesz aktivistái agresszíven mozgósítanak majd, és a hírek szerint iPadekkel járják majd a várost.
Z. Kárpát Dániel az LMP-vel kapcsolatos tárgyalásokra vonatkozó kérdésre azt mondta: mindenféle koordináció, együttműködés a Jobbik részéről a science fiction kategóriájába tartozik.
(MTI)