Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt napokban nyilvánosságra került újabb részletek megerősítik, hogy a csaló brókercégek vezetői szoros baráti, üzleti kapcsolatban álltak a Fidesz prominens politikusaival. Példaként említette erre a Quaestor vezetőjét, akit szerinte hosszú ideig azért nem vettek őrizetbe, mert a kormány vezető tisztségviselőivel tárgyalt.
A Jobbik képviselője úgy fogalmazott, 15 éven keresztül gond nélkül el lehetett lopni az emberek pénzét, mert a pénzügyi felügyelet nem megfelelően végezte a dolgát. A Jobbik ezért feljelentést tett az ügyészségen, megfelelő gondossággal ugyanis elkerülhető lett volna a több mint 300 milliárd forintos károkozás – tette hozzá.
Volner János szerint az összes bank- és brókerbotrányra egyformán igaz, hogy miközben a pénz eltűnt, az igazi felelősök, a “nagyhalak” megúszták, a valódi károsultak pedig a “kisemberek”.
Emlékeztetett arra is, a Jobbik politikusai nyilatkozatban jelentették ki, nem voltak megtakarításaik a Quaestornál, a kormánypárti képviselők ugyanakkor nem nyilatkoztak büntetőjogi felelősségük tudatában arról, hogy nem menekítettek ki pénzeket a társaság bedőlése előtti utolsó pillanatokban; azt sem tették lehetővé, hogy a parlament illetékes bizottság megtudja, kik voltak azok, akik így jártak el. A kormányoldalnak takargatnivalója van, ami miatt felelni fognak a választás után – jelentette ki Volner János.
A Jobbik frakcióvezetője a sajtótájékoztató végén pártja sajtóirodájához irányította a más témában kérdezni akaró újságírókat.
(MTI)