Szabó Gábor pártigazgató közleményében azt írta: a párt péntek reggel hivatalosan regisztráltatta magát a választáson induló jelölő szervezetek között a Nemzeti Választási Irodánál.
Jelezte azt is, hogy a Jobbik önállóan készül a kormányváltásra annak ellenére is, hogy “a hatalom az Állami Számvevőszéket felhasználva a törvénytelenül kiszabott 663 milliós bírságággal próbálta volna megakadályozni a parlamenti választáson való indulásunkat, de ezt a céljukat sem sikerült elérniük”.
Beszámolt arról, hogy a párt csütörtök estig mintegy 101,24 millió forint támogatást kapott 6503 magyar felajánlótól a bírság kifizetésére indított gyűjtés során.
A pártigazgató értékelése szerint az országos jelöltállítási folyamat során kiválasztott politikusok “magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel” állnak rajtvonalhoz a jövő szempontjából sorsdöntő küzdelemben, amely után a magyar emberekkel biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot kívánnak teremteni.
A párt honlapján közzétett listából kiderül, hogy Vona Gábor pártelnök Heves megye 2-es körzetében indul egyéni jelöltként, az alelnökök közül Z. Kárpát Dániel Budapest 10-es, Sneider Tamás Heves megye 3-as, Volner János – aki frakcióvezető is – Pest megye 12-es, Fülöp Erik Szabolcs-Szatmár Bereg megye 2-es körzetében méreti meg magát.
A Jobbik szóvivői közül Mirkóczki Ádám Heves megye 1-es, Jakab Péter Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es, Apáti István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös körzetében lesz egyéni jelölt, míg Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke Budapest 6. választókerületében indul.
(MTI)