A képviselő – az Országgyűlés legfiatalabb tagjaként – azt kérte az első szavazóktól, hogy mindenképpen éljenek választójogukkal.
A Jobbik programjának fiatalokat érintő elemeit ismertetve kifejtette: első helyen szerepel náluk az elvándorlás csökkentése és megállítása, s külön nemzetstratégiai tárca foglalkozna ezzel a kérdéskörrel.
Dúró Dóra pártja bérlakásprogramja mellett is érvelt. Ez azért is fontos, hogy a fiatalok olcsón, méltányos feltételekkel, itthon találjanak lakhatást – mondta.
Célként fogalmazta meg továbbá a felsőoktatás kapuinak szélesre nyitását, a 21. századi modern oktatás érdekében pedig szemléletváltást tartott szükségesnek.
A politikus azt is mondta: ha a Jobbik alakít kormányt, fiatalbarát kormányzást szeretnének megvalósítani, amelynek része a rendszeres egyeztetés az érintettek szervezeteivel. Javasolják emellett egy átfogó ifjúsági törvény megalkotását is – tette hozzá.
Dúró Dóra a bölcsődei gondozási díj eltörlését, inflációkövető családtámogatási rendszert és a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának 5 százalékra csökkentését ígérte.
(MTI)