Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy ítélte meg, hogy a vezető magyar politikusok nagyképűen és lenézően kommunikálnak a női politikusokkal, amit elfogadhatatlannak nevezett.
Az ellenzéki jelölt szerint ez is oka lehet annak, hogy Magyarországon az átlagosnál lassabban halad a nők és férfiak közötti megkülönböztetés visszaszorítása.
Hangsúlyozta, a tízévente készülő Global gap nevű nemzetközi felmérés alapján a világ elment Magyarország mellett ebben a kérdésben, hiszen míg az ország 2006-ban az 55. helyen volt, addig 2016-ban már csak a 99. lett.
Varga-Damm Andra kérdésre válaszolva közölte, legutóbbi információi alapján a Jobbik 104 egyéni képviselőjelöltje adta már le ajánlásait. Hangsúlyozta, a Jobbik mindent megtesz a kormányváltásért, egy új stílusú politika meghonosításáért. Azt valószínűsítette, hogy több ellenzéki párt visszalépteti majd jelöltjét az esélyesebb induló javára.
Ugyancsak kérdésre válaszolva Varga-Damm Andrea úgy fogalmazott, egy magára valamit adó miniszterelnök mindent elkövet azért, hogy a családtagjai a közpénzekből ne részesülhessenek semmilyen előnyben.
(MTI)