Az ellenzéki párt hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a nap folyamán újságírók előtt egyebek mellett beszélt arról a hangfelvételről is, amely szerint Farkas Gergely, a Jobbik képviselője anyagi ellenszolgáltatást kínál cserébe az LMP egyik jelöltjének visszalépéséért. Gulyás Gergely elmondta: ha az ügyben nem indul hivatalból eljárás, a Fidesz tesz feljelentést.Kijelentette: ez egyértelműen a választás rendje elleni bűncselekmény, ami megengedhetetlen. Felszólította a Jobbikot, hogy tartózkodjon a további hasonló cselekedetektől, de közölte azt is: Farkas Gergelynek szerinte vissza kellene lépnie a jelöltségtől, ha valóban ő hallható a felvételen.
A Jobbik közleményében a miniszterelnökre utalva azt írta: aki egy nemzetet így megfenyeget, azt április 8-án a választók fogják visszaléptetni.
Úgy fogalmaztak: amint a “milliárdos” Kósa Lajos, “a volt kommunista besúgó” Szita Károly és “az állatokat helikopterről lövöldöző” Semjén Zsolt lemond, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István visszafizeti “az ellopott közpénzt”, amennyiben a Fidesz-KDNP kormány kiáll Magyarországért Brüsszelben, valamint befejezi a migránsok “pénzért és titokban történő betelepítését”, akkor gondolkodnak el Gulyás Gergely felvetésén.
Az Origo hétfői cikke szerint a kiskunhalasi körzetben induló jobbikos Farkas Gergely megkérdezte a Lehet Más a Politika (LMP) képviselő-jelöltjétől, Midi Melániától, hogy visszalépne-e a javára, ha kifizetnék neki az aláírásgyűjtés során felmerült költségeit. Farkas Gergely Facebook-bejegyzésben reagált: azt írta, egy vicces felvetés hangzott el.
(MTI)