Elmondta, tapasztalatai szerint e két párton kívül mintha “a többi párt nem is létezne”, az utcákon szinte csak e két jelölőszervezet képviselőjelöltjeinek plakátjait lehet látni.
Letisztult verseny alakult egy “nagyon csúnya, aljas és mocskos” kampány után, amelynek végén a legerősebb ellenzéki párt kétségtelenül a Jobbik lett, és a legerősebb egyéni jelöltek is – egy-két kivétellel – jobbikosok – mondta Toroczkai László. Meglátása szerint a balliberális pártokkal szimpatizáló, de a Fidesz-kormány leváltását akaró választók egy része hajlandó lesz átszavazni a Jobbikra.
Az Ásotthalom polgármesteri tisztségét is betöltő ellenzéki politikus Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivőnek a párt múltját megtagadó nyilatkozatával kapcsolatban feltett kérdésre azt mondta, eddig nem hallott erről a kijelentésről, Mirkóczki Ádám pedig nem az ő nevében nyilatkozta ezt a két mondatot.
“Ez egy elég hosszú interjúból kiragadott két mondata volt, ettől függetlenül nem értek egyet ezzel a két mondattal, ezt én elmondtam” – tette hozzá.
Toroczkai Lászlót reagáltatták Gyöngyösi Mártonnak, a párt külpolitikai vezetőjének a European Security Journalnak tett nyilatkozatára, amelyben menedékjogot helyezett kilátásba a Szíriából érkezőknek. Ezzel kapcsolatban a Jobbik alelnöke azt mondta, menekült kizárólag háborús konfliktus elől menekülő személy lehet, ilyen menekült pedig csak szomszédos országból érkezhet.
Ha ez nem így történik, akkor a menekült már áthaladt más biztonságos országon – mondta Toroczkai László, megjegyezve, ezen elv alapján csak Ukrajnából fogadhatna valódi menekülteket Magyarország.
(MTI)