Vona Gábor leszögezte, hogy a Jobbik-kormány első lépése az elszámoltatás lesz.
Közölte: eltörlik a mentelmi jogot és az elévülési időt, vagyonosodási vizsgálatot vezetnek be, és román mintára felállítják a korrupcióellenes ügyészséget.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy a Jobbik sem akar migrációt, nem bontják le a határzárat, amelyet ők javasoltak, és létrehozzák a határőrséget.
Vona Gábor beszélt arról, hogy még annyi migránst sem engednek az országba, amennyit a Fidesz beengedett, és akikről nem tudni, hogy hol vannak.
“Húszezer embert kötvényeken keresztül telepített be a kormány (…), ennek a bűncselekménynek a kamatos felárát nem önökkel kell visszafizettetni, hanem azokkal, akik ezt az egész üzletágat kitalálták, és ebből zsírosra híztak. Őket kell elszámoltatni, nekik kell ezt a pénzt visszafizetni, és Magyarországra nem kell senkit betelepíteni” – mondta.
A pártelnök szerint a kormány cserbenhagyta a devizahiteleseket. Kitért arra is, hogy nem igazságos a nyugdíjrendszer sem, ezért a Jobbik az átlagos és átlag alatti nyugdíjakat nagyobb mértékben szeretné emelni, és biztosítanák, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek.
Vona Gábor hangoztatta: ahhoz, hogy programjukat el tudják kezdeni, kormányra kell kerülniük, ehhez pedig a magas részvétel a megoldás, mert a Fidesz másfél-kétmilliónyi támogatója el fog menni szavazni.
Ne a Fidesz relatíve kisebb tábora döntsön, önöknek kell többen lenniük, akik kormányváltást akarnak – mondta.
Farkas Péter Barnabás, a Jobbik képviselő-jelöltje azt emelte ki, hogy össze kell fogniuk a helyben élőknek, és nem szabad felülniük a gyűlöletkeltésnek.
A résztvevők az idősgondozásról, a pedagógusok megbecsüléséről, a gátlástalan gazdagodásról, az utak állapotáról, vagy a devizahitelekről beszéltek a rendezvényen.
Amikor Vona Gábor a mikrofonhoz lépett, két férfi egy “Neked az iszlám az utolsó reménységed, nekünk a kereszténység az első” feliratú táblát tartott a közelébe.
Vona Gábor annyit fűzött hozzá, “itt állnak szegények, megfizetve, de ne bántsák őket, ők ebből élnek”.
Részt vett a fórumon Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is, akinek magánbeszélgetéseit, amelyeken durva stílusban beszél nőkről, a PestiSrácok.hu hozta nyilvánosságra. Janiczak Dávid az MTI-nek azt mondta, hogy mindkét érintett hölgy elfogadta bocsánatkérését, és támogatásukról biztosították.
(FOTÓ)
(MTI)