Vona Gábor választás elé állította Mikó Jánost: vagy visszaadja a nemrég átvett önkormányzati lakását, vagy elköszön a Jobbiktól. A képviselő inkább elköszönt.

Hatvanban a jövőben független városi képviselőként folytatja a munkát Mikó János, aki a legutóbbi helyhatósági választáson a Jobbik kompenzációs listájáról jutott – egyedüliként a pártjából – a képviselő-testületbe.

Ezt maga a városatya közölte portálunkkal azt követően, hogy a döntéséről tájékoztatta Szabó Zsolt polgármestert. Mikó Jánossal együtt elhagyta a pártot Kovács Gáborné is, aki a lakásügyi bizottság külsős tagja.

Mikó János indoklásként lapunk munkatársának elmondta: Vona Gábor, a Jobbik országos elnöke választás elé állította őt azzal, hogy vagy visszaadja a nemrég átvett önkormányzati lakását, vagy elköszön a Jobbiktól, legfőképpen azért, mert a bérlemény elfogadása következtében politikailag támadhatóvá válik.

Mikó az utóbbi lehetőséget választotta, noha – mint fogalmazott – szó sincs arról, hogy a lakással „megvette volna őt” a fideszes többségű városvezetés, hiszen négy esztendeje, még az előző ciklusban nyújtotta be igényét az önkormányzati ingatlanra.

A városatya azt is közölte, hogy nem szeretné sem saját magát, sem pedig a pártot nemtelen támadásoknak kitenni, ám ha a történtek kapcsán sérelem éri, abban az esetben megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Hozzátette továbbá, hogy a rá szavazóknak nem kell csalódniuk, mivel a szemlélete nem változott, és ezután is a korábban megszokott módon végzi munkáját.

egerjobbik.hu – szebbjovo.hu