Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság tagja összefoglalta a Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontját a gyermekek után járó szavazati joggal kapcsolatban: az a politikai párt, illetve azok a politikusok, akik a fent említett javaslat kérdését felvetik nyugodtan a gyengeelméjű kategóriába sorolhatóak. A nemzeti radikális párt száméra teljesen elfogadhatatlan ennek a jogintézménynek a bevezetése.

A politikus a probléma megértésének céljából elmondta: vissza kell kanyarodni Magyarország demográfiai helyzetéhez, illetve ahhoz a katasztrófához, amit a demográfiai helyzet jelent. Hozzátette: ha a jelenlegi tendenciák nem változnak meg, akkor legkésőbb 30 év elteltével a magyarság kisebbségbe kerül saját hazájában, és a jelenlegi cigány kisebbség fogja alkotni a nemzet többségét. A Fidesznek nemhogy elképzelése sincs a probléma megoldására, cselekvés és döntésképtelen, hanem erre rátesz egy lapáttal azzal, hogy ezt a 30 évet sem várják meg, hanem legkésőbb 2014-ben a cigányság kezébe akarják adni Magyarország jövőjét.

Apáti István kijelentette: csak meg kell nézni a magyarság és a cigányság szaporodási rátáját. A magyar családokban átlagosan 1,3 gyerek születik, a cigány családokban ez az arány 3,5. „Önmagában nem azzal van problémánk, hogy hány cigány gyerek születik egy családban, a gond ott kezdődik, hogy a cigányság általában jóval több gyermeket vállal, mint amennyit önerőből képes eltartani”- szögezte le a nemzeti radikális képviselő. Hozzátette: elfogadhatatlan az, hogy többségében segélyeken, szociális ellátáson élő kisebbség, melynek nem elhanyagolható része bűnöző életmódot is folytat szavazótöbbségbe kerüljön.

A politikus mondott egy példát: ha egy hét gyermekes cigány család, mindkét szülője elmegy szavazni, akkor a Fidesz elképzelése szerint a szülők gyermekenként egy szavazatot kaphatnak, így a szülők szavazataival együtt tizenhat szavazattal rendelkezik. Ellentétben az a magyar család, amelyik tisztességesen dolgozik és például egészségügyi okok miatt nem tud gyermeket vállalni, akkor kettőt ér a szavazatuk. Apáti István elmondta: egészen biztos benne, hogy ez sérti az egyenlő választójog elvét, mert a jelenlegi hatályok szerint Magyarországon általános, egyenlő és titkos a választás.

A politikus megjegyezte: egyrészt pártja a javaslat mögött azt látja, hogy az MSZP után a Fidesz is rájött arra, hogy a cigányság szavazatait a választási kampányban nagyon könnyű megszerezni. Másrészt, minden olyan politikai erő, aki ilyen törvényekkel, illetve ilyen aljas és törvénytelen módszerekkel befolyásolja a cigányságot, egyszerű szavazógépet lát bennük, az alázza meg a cigány embereket. Hozzátette: amennyiben elfogadják ezt a törvényjavaslatot, akkor a Jobbik azonnal az Alkotmánybírósághoz fordul és minden létező eszközt bevet, hogy megakadályozza, hogy akár 2014-ben akár később ilyen szégyenteljes szabályok alapján történjenek Magyarországon a választások.

A nemzeti radikális képviselő kijelentette: ha a Fidesz ilyen javaslatokkal jön elő, akkor a Jobbik Magyarországért Mozgalom is felveti ötleteit, melyeket akár az alkotmányozás folyamatában vagy később el is fognak mondani. A párt úgy gondolja, nem gyermekek után kellene szavazati jogot adni, hanem lehetne 8 osztályos általános iskolai végzettséghez, vagy a büntetőjogi előélet szabályozásához kötni. Ugyanígy lehetőségként ajánlotta fel a minimális munkavégzéshez vagy adózáshoz köthető szavazati jogot.

Végül elmondta: aki ezt a javaslatot komolyan gondolja és tökéletesen tisztában van azzal, hogy ezzel a javaslattal mit idéz elő, vagyis tudja, hogy így a kisebbség döntene a többség sorsáról Magyarországon, akkor egyenesen kimeríti a nemzetárulás és a hazaárulás fogalmát.

Apáti István kérdésünkre elmondta: a kormány ezzel a gyermekek után járó szavazati joggal nem ösztönözné a magyar családokat a gyermekvállalásra. Hozzátette: a gyermekvállalást a gazdasági, adózási, illetve szociális törvényjavaslatokkal lehet ösztönözni.

barikad.hu