Részegen törtek fel egy rendőrautót, hogy egymást lefotózzák, mintha le lennének tartóztatva, aztán nem sokkal később már igazi bilincs kattant a Dumb és Dumber becenevet kapott két balfék tolvaj csuklóján.


 
Először csak vicceltek, aztán mégis a rendőrök nevettek jobban, mikor igazából kattant a bilincs két balek csuklóján, sőt, még a Dumb és Dumber becenevet is “kiérdemelték” rendőrségi körökben agyi kapacitásuk jutalmaként. A 22 éves Jeffrey Olson és a 21 éves Ryan Letchford ugyanis a hivatalos minősítés szerint autólopást kísérelt meg, még akkor is, ha nem közlekedni akartak vele.

A fiatalok részegen tántorogtak hazafelé egy philadelphiai kisvárosban, amikor észrevettek egy üresen álló rendőrautót. Az ötlet gyorsan megszületett a fejükben: feltörték a kocsit, beültek és elkezdték egymást fényképezni, úgy, mintha le lennének tartóztatva. A gond akkor kezdődött, amikor az autó ajtaja bezáródott, és ők rájöttek, hogy csapdába estek.

A páros megpróbált a vezetőfülke és a hátsó ülés közt lévő fémrácson keresztül kiszabadulni, csakhogy az egyáltalán nem engedett a rugdosásnak. Hamarosan megérkezett a felmentő sereg, legalábbis ebben bíztak. Olson és Letchford egy közeli házibuliból bóklászott el a közeli utcába, és a buli egyik résztvevőjének feltűnt, hogy egy ideje nem látta őket, ezért a keresésükre indult.

Nem sokkal később rájuk talált, de ő sem tudott segíteni a szorult helyzetben lévő önkéntes letartóztatottakon, mivel a rendőrségi autók mindegyike speciális automata zárral van felszerelve, épp az elfogottak szökésének megakadályozása miatt. Végül nem támadt jobb ötlete, hajnali 4 előtt 3 perccel felhívta a rendőrséget, hogy szabadítsák ki a két cimborát.

Ez meg is történt, de túl sokáig nem örülhettek a szabadságnak, hisz nyilvános részegség és randalírozás miatt ezúttal igazi bilincs kattant a csuklójukon, továbbá felelniük kell az “autólopási kísérlet gyanúja” miatt, valamint a csikkekkel teleszórt és összeköpködött rendőrautóért is.

Forrás: webbulvar.hu
Fotó: Radnor Police Department