Hajdúhadházon tudósítónknak a helyiek bűncselekmények tömkelegéről számoltak be. A polgárőrök jelenlétének már eredménye van, egy közeli településen, Tégláson betörőket fogtak. A Jobbik vasárnap demonstrációt tart a közbiztonság helyreállításáért Hajdúhadházon. A rendezvényen Vona Gábor pártelnök is felszólal.

Állandó jelleggel száz, esetenként kétszáz polgárőr teljesít a mai naptól két hétig szolgálatot Hajdúhadházon. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület célja, hogy jelenlétükkel felhívják a figyelmet arra, hogy a Hajdú-Bihar megyei településen tapasztalható áldatlan állapotokra. A településen az utóbbi időben megszaporodtak a rablások, a két hét alatti rend, pedig jelenleg is várat még magára az ország egész területén. A kivezényelt közel nyolcvan rendőr a nap folyamán igazoltatta a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait. Ennek ellenére az egyenruhásokkal eddig semmilyen konfliktus nem volt, a polgárőrök szerint tisztességesen látják el a feladatukat. Egy olyan eset azonban történt, amikor országgyűlési képviselőtől nem fogadták el a képviselői igazolványát, mondván, ilyet bárki hamisíthat, így a politikusnak a személyi igazolványát is át kellett adnia.

Rubi Gergely a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, jelenlétüknek véletlenül sem akarnak senkit provokálni, mindösszesen a közbiztonság hiányára hívják fel a figyelmet.

„Szeretnénk elérni, hogy ne csak egy járőr jusson három településre. A civil önvédelem kialakításával, pedig minden településen javítható a közbiztonság helyzete” –nyilatkozta Rubi Gergely a barikad.hu-nak.

 
Helyszíni tudósítónknak, a hajdúhadháziak elmondták, betörések, rablások, támadások szinte naponta történnek a településen. A helyiek a polgárőröknek, rendre beszámolnak az általuk ismert bűnesetekről. Hajdúhadházon, akárcsak korábban Gyöngyöspatán szállást és élelmet biztosítanak a polgárőröknek a helyiek. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület jelenléte, már eredményt is hozott, betörőket fogtak a közeli településen Tégláson, akiket a rendőrség előállított.

„Az iskolánál és vasútállomásnál korábban a helyi cigányok szóban inzultálták a polgárőröket, azonban azok nem ültek fel a provokációnak. Így atrocitás nem történt.” – mondta el a barikad.hu-nak Balla Gergő jobbikos országgyűlési képviselő.

A település cigányok lakta részén lapunk információi szerint vélhetően lmp-s aktivisták csokoládét és ruhákat osztogattak a cigányoknak.

barikad.hu