Ahogy azt már a tegnapi Brazília-Kolumbia negyeddöntő-mérkőzés közben is sejteni lehetett – amikor is a játékost kényszerű okokból le kellett cserélni -, Neymar számára véget ért a világbajnokság. A házigazdák sztárja egybehangzó brazil médiaértesülések szerint komoly csigolyasérülést szenvedett, amelynek következtében már nem játszhat a vb-n.
 

Véget ért a világbajnokság Neymar számára. A brazilok elsőszámú sztárja Kolumbia ellen sérült meg, egy Zunigával történő kemény ütközés után maradt a földön, és nem is tudta folytatni a játékot.

Hordágyon vitték le, majd egy privát kórházba szállították, ahol kiderült, hogy csigolyatörést szenvedett, a harmadik ágyékcsigolyája szenvedte meg a kolumbiai játékos lökését.

A hírek szerint legalább egy hónapos kényszerpihenő vár majd rá: műteni ugyan nem kell, de pihentetni igen. Neymar így nemcsak a németek elleni elődöntőt, de az utána következő döntőt vagy bronzmeccset is kihagyja.

Nem ő az egyetlen, aki nem lehet ott az elődöntőn, a Kolumbia ellen gólt is szerző Thiago Silva sárga lapjai miatt pihen majd.