A térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a választás nem a kétharmados többségről szól, hanem a veszprémiek érdekeinek képviseletéről. Hangsúlyozta, hogy felfokozott érdeklődés kíséri a veszprémi választást, de a térségben élők szempontjából a kétharmad “álpolitikai kérdés”.
Hozzátette: olyan képviselőre van szükség, akit ismernek, tapasztalt, és az itt élők nyugodtan rábízhatják ügyeik intézését.
Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy véli, nagy felelősség Navracsics Tibor munkájának folytatása, de Némedi Lajos olyan jelölt, aki képes erre, 2006 óta minden választást magasan megnyert a körzetében, és 2010 óta alpolgármesterként dolgozik. A veszprémi sikereknek – amelyeket a választópolgárok 2014 őszén is elismertek – meghatározó alakítója volt Némedi Lajos – mondta.
A polgármester kiemelte, hogy fontosnak tartja azt a “csapatjátékot”, amelynek részeként az elmúlt négy évben Navracsics Tibor a parlamentben, ő maga Némedi Lajossal pedig helyben képviselte a veszprémiek érdekeit. Fontosnak tartja, hogy a “csapategység” megmaradjon, és Némedi Lajos átvegye a Brüsszelben dolgozó Navracsics Tibor munkáját.
Némedi Lajos azt hangoztatta, hogy hármas jelszóra építi a munkáját, ezek a tisztesség, a becsület és a hűség, és szövetségese szeretne lenni a térség valamennyi lakosának.
A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.
(MTI)