Hát, Viktor, ezt nagyon elcseszted… Csak mint magánszemély érdeklődnék, hogy amúgy teljesen normális vagy? Ezt az egészet te találtad ki, vagy rábíztad Habony Árpira? És most ültök a főhadiszálláson, és értékelitek, hogy nagyon nem jött be?

Hajdú-Bihar megye sajtófőnöke lennék, vagy miaszösz, erre tegnap óta özönlenek a hívások. Hajdú-Bihar. Érted ezt, Viktor? A közepén Debrecennel, az egyik fellegváraddal. Narancsos itt mindenki, kivéve, aki fél, aki tőletek függ, meg aki már rég továbbállt Nyugatra.

És akkor hívnak. Hogy ez már aztán tényleg sok. Úgyszólván mindennek a teteje.

Olyan sok ember ajánlott nekünk anyagi segítséget az elmúlt 24 órában, hogy annyi ujjad nincs is, Viktor. Az egyik átnyújtott háromezer forintot, és kifejezte reményét, hogy van még rajta kívül százezer másik magyar, aki mellénk áll, merthogy “most a Jobbikot kell támogatni”.

A politikatörténet legnagyobb öngólja lesz, Viktor. Pedig én még emlékszem arra a hajdani hírtévés interjúra, amikor megígérted, hogy többé nem fogod elhibázni.

És megtetted. Elhibáztad. Túltoltad. Biztosan nagyon menő a Habony Árpi, de hát egyszer ő is megbotolhat, nem igaz?

Nem vetted számításba, hogy odaát mi vagyunk. A tiszta tekintetűek, a választókkal napi kapcsolatot tartók, a hülye propagandádtól nem elájulók, a valóságban élők, akik még komolyan gondolják, hogy itt úgy kellene menni a dolgoknak, hogy amit az emberek gondolnak, az legyen a program. Írjuk meg együtt. És ne legyen benne stadion, ha nem muszáj, mert inkább az egészségügyre kellene a lóvé, meg munkahelyteremtésre.

Nagyon-nagyon elhibáztad ezt most, Viktor, de ez nem baj, mert már csak négy hónapot kell kibírnunk, és mehetsz te is a levesbe, ami szinonimája lesz az elszámoltatásnak, mi pedig olyan országot fogunk építeni, amelyikben azok fogják a törvényeket hozni, akik lakják.

Kedvükre való lesz. Végre megtudják majd, mire volt jó a rendszerváltás. Te pedig végignézed. De lehetőséged lesz minden hónapban telefonon beszélni valakivel. Mert a törvény az törvény.

Bogdán Szabolcs