Furcsa ez a kormányrúd. Úgy tűnik, aki megkaparintja, az elveszíti az önkontrollt és elfelejti azokat a kitűzött célokat, amelyekről még a választási kampányban beszélt. Elszámoltatás, egymillió munkahely, sikeres gazdaság. Mindegyik szépen hangzik, ám a gyakorlatban ezeknek kezdőlépéseiből sem láttunk még semmit.

Tényleges elszámoltatás helyett csak gyenge szóbeli riogatás zajlik, az egymillió munkahely és a sikeres gazdaság pedig még igencsak várat magára. A Magyar Nemzeti Gárda tegnapi fogadalomtétele és megemlékező rendezvénye után pedig a változás illúziója is elveszett. A helyszínre bemasírozó rohamrendőrök, múltidéző könnygázhasználat, vegzálás, hetvennégy gárdista előállítása jellemezte az eseményt.

A szolgálók és védők, akik ezen a rendezvényen egyértelműen csak szolgálók voltak, a gárdistákról már a zöld pólót is le akarták vetetni, mondván betiltott szervezet egyenruhája. Úgy tűnik mindegy, hogy nyomokban sem hasonlít a korábbi gárdaegyenruhára. Jelszó: A hatalom a miénk a törvényeket kedvünk szerint értelmezzük. Tapasztaltuk már ugyanezt az előző szocialista kormányok részéről is.

Az árvízi védekezésnél a gárdisták valahogy nem kerültek ennyire központba, az Országgyűlésben is kizárólag a Jobbik mondott köszönetet munkájukért.

Állítólag sokan rettegnek tőlük. Ezt mondjuk a gátakon készült képek és beszámolók alapján nem lehetett érzékelni, ugyanis míg a rettegőkért fennen szónoklók a tévében nézték, hogy viszi el a fél országot az áradat, addig ezeknek az embereknek tele volt a kezük homokzsákkal. Most pedig ne jöjjön senki a cigány nem cigány klisével, ugyanis sok helyen együtt dolgoztak a gátakon ezzel is, azzal is. Akkor kik is aggódnak tőlük? A bűnözők? Azok aggódjanak is. Egy boldog országban a bűnözőknek aggódnia kell, a tisztességes emberek pedig nyugodtan élhetnek.

Mindehhez hozzáteendő, hogy a gárda erőszakos cselekményekben soha nem vett részt. Ha felvonult, azért tette, hogy jelezze a hatalomnak, a közbiztonság helyetti közbizonytalanság nem tartható tovább. Orbán Viktor és pártja épp a közbiztonság ígértével nyert többek között választást.

Ám ahelyett, hogy a kormány a megoldandó problémákra koncentrálna törvényjavaslataival, inkább harcba kezdett.
Pintér Sándor belügyminiszter jegyezte, a kormány támogatását élvező törvényjavaslat elzárással fenyegeti és 150 ezer forintos pénzbírságra emeli a büntetését azoknak, akik betiltott szervezet tevékenységét végzik, illetve akik nyilvános rendezvényen betiltott szervezet egyenruháját, formaruháját vagy ahhoz hasonlót(!) viselnek.

Tökéletes. Draskovics Tibor álmait is felülmúlja az új szabályozás-tervezet.

Néhány gárdista elzárása megteremti majd az ígért egymillió munkahelyet? A lefújt, őrizetbe vett gárdistáktól az agrárszakemberek szerint is pirosabb lesz a magyar paradicsom és elhárul a peronoszpóra veszély? Az urak kit akarnak elszámoltatni? A gárdistákat? Biszku Béla, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon valamint a hozzájuk hasonló országrontók helyett? Ha ez így megy tovább, akkor a már most morcosan néző Jobbik, Magyar Nemzeti Gárda valamint családtagjaik szavazóik és szimpatizánsaik mellé a Fidesz szavazóbázisának jó része is odaáll.

Önök mondták a választások előtt, vége az ígérgetések politikájának. Ne a közintézményekben függesszék ki a vállalásaikat, visszaidézve az ötvenes évek személyi kultuszának idejét. Ehelyett kezdődjön el végre valami abból, amit beígértek. Higgyék el sokkal népszerűbb lesz, mint egy társadalmi szervezet üldözése. Ám ha nem fognak hozzá mindehhez, annak beláthatatlan következményei lesznek, amelyekért felelősséget kell vállalniuk, az önök által is rendszeresen hangoztatott nagy betűs Nemzet előtt.

barikád.hu