Mint arról korábban beszámoltunk, a múlt hétvégén lakossági fórumot tartottak Berettyóújfaluban, melynek témája a börtönkórházzal kapcsolatos helyi népszavazás volt. A fórum előadói, dr. Zákány Zsolt szülész-nőgyógyász főorvos, Szántai László független helyi képviselő és Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője már akkor is jelezték, hogy nyilvános vitára hívják ki a börtönkórház létesítését pártoló fideszes prominenseket. Az erről szóló nyílt levelet az alábbiakban közöljük:

Kulcsár Gergely, dr. Zákány Zsolt és Szántai László

Vitányi István, országgyűlési képviselő
Muraközi István, polgármester
Dr. Muraközi Zoltán, főigazgató
urak részére

Tisztelt képviselő úr!
Tisztelt polgármester úr!
Tisztelt főigazgató úr!

Berettyóújfalu városában október 8-án egy nagyon fontos helyi népszavazást rendeznek, amelynek kimenetele évtizedekre befolyásolja a város lakosainak jövőjét. A börtönkórház kérdése minden embert érint Berettyóújfaluban és környékén, ezért minden helyi közszereplőnek óriási felelőssége van abban, hogy a bihari emberek a lehető legtöbb információ birtokában döntsenek a voksoláson. Abban egyetérthetünk, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy minél többen elmenjenek szavazni, minél több ember véleményt nyilvánítson, hiszen egy népszavazás a demokrácia ünnepe és számunkra minden ember véleménye fontos!

Ezért döntöttünk úgy, hogy nyilvános vitára invitáljuk Önöket a rabkórház témájában, ahol mindenki kifejtheti az álláspontját, így a választópolgárok tájékozottabban tudnak dönteni október 8-án. A vita helyét és időpontját tűzzék ki Önök, mi ott leszünk és képviseljük azt az álláspontot, amely a véleményünk szerint a bihari emberek javát szolgálja.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy mielőbb válaszoljanak a levelünkre, hogy legyen idő a szervezőmunkára és a vita részleteinek a tisztázására! Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen eseménnyel a résztvevők megtisztelnék a város polgárait és segítség lehetne nekik ahhoz, hogy jól megfontolt, felelős döntést hozzanak.

Tisztelettel,

dr. Zákány Zsolt
Szántai László
Kulcsár Gergely

Berettyóújfalu,   2017. szeptember 19.