Az ellenzéki politikus szerint a “centrális erőtér-stratégia” megbukott, a két egymással versengő ellenzéki tömörülés közül már csak egy maradt életben.
Úgy értékelt: a Fidesz mesterségesen próbálja életben tartani és potens ellenfélként ábrázolni a “napról napra nagyobb veszteségeket szenvedő baloldalt”. Erre példaként hozta Orbán Viktor miniszterelnök szegedi látogatását.
Volner János egyetértett az MSZP-ből távozó Demeter Mártával abban, hogy a baloldal leszámolt a 2018-as kormányváltás esélyével, s versengésük tétje, hogy az MSZP vagy a DK lesz-e a baloldal vezető ereje.
Szóvá tette, hogy a kormánypárt úgy tesz, mintha szégyen lenne, hogy egyre több baloldali ember pártok át a Jobbikhoz és ajánlja fel szaktudását különböző területeken. A Jobbik a nép pártján van, mindenkinek a boldogulását elő szeretné segíteni, függetlenül attól, kire adta a szavazatát – magyarázta a frakcióvezető, aki arról is beszélt: kormányra kerülésük esetén az emberek tisztessége, szakmai színvonala számítana.
A politikust kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint feloszlatta magát a Jobbik vámosmikolai szervezete. Azt felelte, mindenhol előfordulnak hasonló ügyek. Egyúttal visszautasította Varga Attila, a helyi tagság vezetője szavait, miszerint etikai vizsgálat indult volna ellene, ha nem vesz részt a párt évadnyitó rendezvényén. Mint mondta, az eseményre önkéntes alapon jelentkeztek be a szervezetek.
(MTI)