Volner János sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy Magyarország lecsúszó ország, amely fokozatosan veszít versenyképességéből és az azt szolgáló oktatás is válságban van.
A negatív folyamatok megállítására, mérséklésére, visszafordítására a Jobbik a bérunióval válaszol – mondta, hozzátéve: amennyiben a bérek színvonala nem kezd emelkedni kiszámíthatóan és tartósan, egyre többen fognak elvándorolni.
A frakcióvezető közölte, hogy minden hatodik magyar külföldön születik, az itthon megszülető gyerekek nagy része is elhagyja majd az országot.
Ráadásul a magyarság legképzettebb tagjai mennek el, ezért nemzeti sorskérdés a bérek felzárkóztatása – jelentette ki Volner János.
Szavai szerint szó sincs arról, hogy egyik pillanatról a másikra “német munkabéreket vezetnének be”. Hozzátette: a bérunió bevezetéséhez nemzetközi szövetségeseket találtak, mert az elképzelés országhatárokon és ideológiai határokon ível át és minden kelet-európai ember érdeke.
Úgy vélte, nemzetegyesítő lépés is lenne a bérek felzárkóztatása, hiszen a Jobbik mellett a Fidesz szavazók és a baloldali emberek érdekét is szolgálná.
A frakcióvezető felelőtlennek nevezett minden olyan magyar politikust, aki a béruniót nem támogatja. Példaként említette Orbán Viktort, aki elzárkózott tőle és – közlése szerint – azt mondta a parlamentben, hogy az alacsony munkabérek az ország versenyképességének alapját jelentik.
A 2018-as kampánnyal kapcsolatban elmondta: megnyugtató választ adnak majd az ország biztonságának kérdésére, mert megvédenék hazánkat az illegális bevándorlástól a határőrség visszaállításával, továbbá biztos és kiszámítható gazdaságpolitikát és élhetőbb országot ígérnek.
Volner János kérdésre elmondta, még nagyobb biztonság lesz, ha kormányra kerülnek, hiszen legális migránsokat sem fognak befogadni, a letelepedési államkötvény bizniszt is megszüntetik.
(MTI)