Vona Gábor a sajtótájékoztatón kiemelte: a jelenlegi állapotok szerint a magyar embereknek 2018-ban a Fidesz kormányon tartása és a Jobbik kormányra juttatása között kell választaniuk.
Elképesztően nehéz feladatnak nevezte a kormánypárt legyőzését, mert szerinte a Fidesz erősen centralizált szervezettel, “hadseregként működő infrastruktúrával és emberállománnyal” rendelkezik. Úgy vélte, csak rendkívül erős politikai szervezet nyerhet ellenük. Kijelentette, hogy a Jobbik 2018-ra ilyen lesz.
Vona Gábor hangsúlyozta, hogy választási győzelmük egyben “a 20. század lezárását” is jelentené, mert megszabadítaná a magyar közéletet a Fidesztől és az MSZP-től, amelyek nem 21. századi problémákkal foglalkoznak, hanem értelmetlen vitáikkal megosztják a társadalmat.
A Jobbik elnöke az MTI kérdésére elmondta: lát esélyt arra, hogy hasonló politikai folyamatok menjenek végbe hazánkban, mint Lengyelországban, ahol a baloldali pártok kiszorultak a szejmből, és két jobboldali erő alkotja a parlamentet. Megjegyezte, egész Európában a baloldal “megzuhanása” érzékelhető, mert “témátlanná váltak”.
Közölte, hogy a Jobbik “már nem jobb- és baloldali skálán mozog”, ezen a párt rég túllépett. Ők azért dolgoznak, hogy a magyar emberek tisztességük, szorgalmuk és tehetségük alapján boldogulhassanak – tette hozzá.
(MTI)