Nem azért szavaztak az emberek a Fideszre, amit az elmúlt egy évben művelt – értékelt Vona Gábor egy Siófokon rendezett lakossági fórumon. Elszámoltatást, közbiztonságot akartak, valamint munkahelyeket – tette hozzá, majd közölte: szakértői csapatot bíztak meg, hogy számokkal bizonyítsa: ráfizetés az országnak az uniós tagság.

– Jóformán több az elszámoltatási biztos mint az elszámoltatott, az erőszakos bűncselekmények száma meg harminc százalékkal nőtt – így Vona arról, hogy mi valósult meg szerinte az ígéretekből. – Cinikusak, hülyének nézik az embereket, amikor azt mondják, hogy két hét alatt rendet tesznek. Amikor meg Lázár János arról beszél, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér, az nagyképűség és arrogancia, hiszen sokaknak éppen azért nincs semmijük, mert túl becsületesek voltak.

A Jobbik elnöke nem kerülte meg a cigánykérdést sem. Azt mondta: – Semmi problémám azzal, akinek barna a bőre. Csak azzal, aki nem tartja be a társadalmi együttélés szabályait, aki másokon élősködik.

Vona Gábor attól tart: emberéletekbe fog kerülni az úgynevezett egyenruhás bűnözésre a minap alkotott jogszabály, mert „azok alá ad lovat, akik már eddig is másokat terrorizáltak.”

Lesújtó véleményt fogalmazott meg a kormány gazdasági lépéseiről is: – Aki többet dolgozik, az többet is fog keresni – ez hamis ígéretnek bizonyult. Az egykulcsos adó nem növelte a belső fogyasztást, mert aki eddig gazdag volt, az eddig is megengedhette magának azt a „luxust” hogy sajtot vásároljon, ám akinek választania kell hogy sajt vagy kenyér, azt kellett volna segíteni progresszív adórendszerrel.

A pártelnök szerint csak ők merik kimondani, hogy az államadósság-csökkentés olyan, mint lyukas hordóba vizet hordani. – Az adósság mértéke, növekedése olyan szintű, hogy az ország bele fog rokkanni. A gazdaság ezt nem tudja kitermelni, éppen a magas államadósság miatt nem tud nőni a gazdaság. Orbán Viktor csak eljátssza az IMF elleni „szabadságharcot”, ez csak színdarab. Újra kéne tárgyalni az államadósságot a hitelezőkkel. Attól tartok, pont az a cél, hogy az ország belerokkanjon, s ha így lesz, a hitelezők előállnak: fizessünk a földünkkel, a vizünkkel, meg ami még maradt. Ha a magyar föld megtartása azt kívánja, akkor lépjünk ki az unióból. De persze idáig nem kéne elmenni, csupán Orbán Viktornak a médiatörvény helyett a földért kellett volna harcolnia Brüsszelben.

Forrás: Sonline nyomán vonagabor.hu