Vona Gábor a helyi zöldségpiac mellett tartott utcafórumon azt mondta, a miniszterelnöknek az az érdeke, hogy minél tovább félelemben tudja tartani az embereket a migrációs fenyegetéssel, mert addig sem kell elszámolnia az egészségügy helyzetével, az oktatás állapotával vagy a korrupcióval.
A magyar embereket nem óriásplakátokkal, hanem határőrséggel és kerítéssel kell megvédeni az illegális migrációtól – mondta az ellenzéki pártelnök, megjegyezve: ha kormányra kerülnek, ők ezt teszik, s az nem kerül majd milliárdokba, mint a jelenlegi kormány propagandája.
Vona Gábor a továbbiakban arról beszélt, hogy kormányra kerülve legfontosabb teendőjük lesz a közélet megtisztítása, a korrupció megszüntetése, a bérek és a nyugdíjak emelése, illetve az egészségügyi rendszer megerősítése. A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva az elvándorlás legfőbb okának az alacsony béreket nevezte.
A Jobbik egyedül készül kormányzásra, mind a 106 egyéni választókerületben indítanak jelöltet, ha mégis koalícióra kényszerülnének, akkor “a 21. századi pártokkal”, az LMP-vel és a Momentummal tárgyalnának – jelezte a pártelnök.
Vona Gábor a választáson való részvételre és a Jobbik helyi jelöltjének támogatására szólította fel hallgatóságát. Szerinte a kormánynak az az érdeke, hogy minél alacsonyabb legyen a részvétel a szavazáson, minél többen maradjanak otthon és érezzék úgy, hogy nincs beleszólásuk a politikába. “Ha magas lesz a részvétel, a kormány bukása biztosra mondható” – jelentette ki Vona Gábor.
A Jobbik elnöke a nap folyamán Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben és Tégláson is utcafórumon találkozik választókkal.
(FOTÓ)
(MTI)