Reagálás a Délmagyarország című lap internetes oldalán „Jobbikosok a tanyavilágban” címmel megjelent cikkre

A Sipos-tanyához egy körülbelül 30-50 fős baráti társasággal úgy kerültünk, hogy hetek óta ott dolgozunk, mert egy kisgyerekes magyar családnak a belvíz miatt összedőlt a háza, és segítünk újjáépíteni. Sajnáljuk, hogy a sajtót ez nem érdekli, csak a Jobbik ellen irányuló botrány, a hangulatkeltés. Egy teára és egy zsíros kenyérre hívtak meg minket a szomszédos tanyára, innen sétáltunk egyet. Nem igaz, hogy a rendőrség „tolt el” minket a tanyától, ugyanis mi fordultunk vissza, és csak később, egy útkereszteződésben igazoltattak néhányunkat.

Ugyanakkor a Délmagyarország szerecsenmosdatást és hangulatkeltést folytat, a mi információink szerint ugyanis az ártatlan bárányként bemutatott Sipos Sándor és rokonsága súlyos, erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt már több alkalommal is büntetve volt. Siposnak bűnöző életmódot folytató felnőtt korú gyermekei is vannak, a cikk erről is mélyen hallgat. Megdöbbentő az is, hogy nagyobb terjedelmű írást szentelt a Délmagyarország a semmiféle sérüléssel nem járó vasárnapi sétának, mint annak, amikor 2008 májusában a Sipos Sándor rokonságához tartozó 4 férfi szétverte, kirabolta a helyi sörözőt és elhurcolta, majd megerőszakolta az ott dolgozó 22 éves, kétgyermekes fiatalasszonyt.

Még inkább megdöbbentő, hogy az újság informátorai akkor nem tájékoztatták a lapot, amikor tavaly ugyanennek a – mellesleg roma – családnak a tagjai megtámadtak, majd gépkocsikkal üldözőbe vettek kampánygyűlésről távozó jobbikosokat, akik a sokszoros túlerő ellen a sándorfalvi rendőrségig menekültek. Ebből az ügyből egyébként eljárás is lett. A helyi jobbikosok fenyegetése azóta is tart. Mi viszont a jövőben nem tűrjük, hogy néhány család terrorizálja a környékbeli magyarokat.

Vasárnap éjjel tehát nem demonstráltunk, de amennyiben a fenyegetőző, erőszakoskodó családok nem hagyják abba a terrort, akkor valóban demonstrálni fogunk Homokpusztán, amelyen nem néhány tucat ember lesz jelen, hanem legalább ezer.

Mivel tudjuk, hogy rengeteg helyi lakos nem mer feljelentéseket tenni az ominózus családok ellen, jelezzük, hogy nyugodtan forduljanak hozzánk, és segítünk nekik a feljelentések megtételében. Annak pedig örülünk, hogy vasárnap éjjel óta a rendőrség fokozott figyelmet fordít erre a térségre.

Az pedig fel sem merül bennünk, hogy lemondjunk mandátumunkról, hiszen csak azt tettük, amiért megválasztottak minket. Segítünk a magukra hagyott embereknek.

Zagyva György Gyula, az Országgyűlés Jobbik frakciójának tagja
Toroczkai László, a Csongrád Megyei Közgyűlés Jobbik frakciójának tagja