Amikor a Józsai Turul Egyesület kezdeményezése nyomán megindult a rovásírásos táblák kihelyezésének harca a Debrecen környéki főutak mellett – még az elutasító határozatok után sem gondoltam, hogy azokat a hitvány gaztetteket a debreceni önkormányzat alul tudja múlni. Be kell vallanom, tévedtem…

Történt, ugyanis hogy Budapest XXI. kerületének fideszes önkormányzati képviselői, a román nacionalizmus ellen élet-halál harcát vívó székely testvéreink iránti szolidaritás, valamint a nemzeti összetartozás jegyében azt javasolták, hogy minden magyar önkormányzat tűzze ki az égszínkék, aranysávval metszett, a Nap és a Hold szimbólumokat tartalmazó lobogót, Székelyföld zászlaját.

Jobbikosként örültem neki, hogy most ebben a politikai helyzetben, a 2/3 nyomására, néhány nap alatt elborítja majd Magyarországot a székely zászlók erdeje, ami minden pártérdeknél fontosabb, de sajnos ez megint nem így történt. Nem is Magyarországon lennénk, ha nem kerültek volna elő a hazaárulók különböző csomagolóanyagba bújtatott változatai. A konzum idióta bárgyún motyogta, hogy ettől nem lesz olcsóbb a kenyér. Volt olyan liberális megmondó emberke, aki trükkösen azzal állt elő, hogy a székely, tőlünk teljesen idegen nép, önálló nyelvvel és zászlóval. Ha a hülyeség fájna…

Természetesen megint előmászott a hazaárulók minősített csapata az MSZP is, akik Ponta oláh miniszterelnököt hívták meg, hogy a balul sikerül kolozsvári kirándulásuk után, (román csendőröknek kellett az MSZP képviselőt kimenekíteni erdélyi testvéreink jogos haragja elől) hogy most közösen üthessenek egyet székely testvéreinken. Ponta oláh miniszterelnökről mindent elmond, hogy Tőkés László úgy jellemezte, hogy rosszabb, mint Ceausescu volt. Úgy látszik eddig tartott a nagy színjáték, hogy megbánták 2004. december 5. napjának csúfos árulását. Dehogy bánták ők azt meg, dehogy bánták…

Emlékezzünk meg a hajdani liberális párt, az SZDSZ kistestvéreként emlegetett, – igaz a hatalom megszerzéséért nemzeti-konzervatív álruhába bújt – Fidesz hozzáállásáról is. Azok után, hogy Kósa Lajos polgármester szerint „lehet nem lesz 200 év múlva Magyarország”, akik meghiúsították, hogy ősi rovásírásunkkal jelöljük Debrecen helységnévtábláját, már nem is volt meglepő, hogy – fideszes kezdeményezés ide, miniszterelnök-helyettesi támogatás oda – nem igazán álltak az ügy mellé.

Sunyi megbúvó állásából a Jobbik önkormányzati képviselői, Ágoston Tibor és Kulcsár Gábor mozdította ki a debreceni Fideszt azáltal, hogy egy szép nagy székelyzászlót adományoztak a városnak, hogy tűzzék ki a Városházára. Somogyi Béla alpolgármester átvette ugyan a zászlót, de gyorsan el is rejtőzött a párnázott ajtók mögé, mondván, majd a vezetőség dönt a zászló sorsáról. Vajúdtak a hegyek, de megint csak egeret szültek. Nyomta őket a frusztrált érzésük, hogy mi lesz most, még el kellene ismerni, hogy a zászlót a Jobbik adta -nem mintha ennek bármi jelentősége is lenne.

Ők már csak ilyenek, ők egyszerűen nem tűrik el, hogy a Fideszen kívül más politikai erő is megjelenjen Debrecenben. Az időseknek és a középkorúaknak ismerős lehet ez. Volt már korábban is példa erre. Azt a pártot MSZMP-nek nevezték, az is, az egypártrendszer híve volt.

Kitaláltak hozzá egy jó kis történetet is. Állítólag, egy székely nemzettársunk hozta magával az irodai méretű zászlót, és ebből Kósa samesza rögtön azt a következtetést vonta le, hogy azt csak a honosítási eskütétel napján kell kitűzni. Reggel kiteszik, este beveszik. Mint a bódéból a szerszámot a kőműves… Nem érzik mennyire átlátszó, mennyire primitív ez a történet? Átad egy székelyzászlót egy székely ember, és kiköti, hogy azt csak az eskütétel napjára lehet kitenni? Ebből s látszik, hogy Kósának, Somogyinak és társaiknak, halvány fogalmuk sincs a székely mentalitásról.

Ilyenekről már nem is beszélve, hogy milyen furcsán mutatott az a szegény kicsi székely zászló ott a Városházán, lepedőnyi társai mellett. Nem gondoltak bele, hogy ezzel meggyalázták magát a szimbólumot és kigúnyolták székely testvéreinket? Vagy éppen ez volt a cél? Adni mindenkinek egy kicsit, befogni mindenkinek a száját? Fő a szavazatok optimalizálása?

A Jobbik elvetette ezt a sunyi köztes megoldást, ezért tűzte ki Ágoston Tibor frakcióvezető a kommunizmus áldozataiért tartott megemlékezésünk során a székely zászlót a Városházára. Ugyanis, – ellentétben Debrecen fideszes vezetőivel – mi nemcsak szerdán vagyunk magyarok, nemcsak szerdán vállaljuk szolidaritásunkat székelyekkel, és nemcsak szerdán hiszünk a nemzeti összetartozásban, hanem mindig, mindenhol.

És végül jöjjön az eperdísz a habos tortára! Miután a megemlékezésünkről elvonultunk, Szekeres jegyző – nagyon bátran – levetette a zászlónkat. Sőt, az üres zászlótartóba beraktak egy Debrecen zászlót is, mely lépésükben ismét a sunyisággal vegyített gazemberség érhető tetten. Egyrészt, a kék sárga debreceni zászló messziről szemlélve kísértetiesen hasonlít az égszínkék aranysávos székelyzászlóra, főleg összetekerve, ahogy Somogyiék kirakták. Másrészt, ha valakinek az a gondolata támadna, hogy újra kitűzné a székely zászlót, azt csak úgy tudná megtenni, ha valamelyik már bent lévő zászlót előbb kivenné. El tudják képzelni, mekkora ribilliót csapnának ebben az esetben a debreceni fideszesek? Főleg akkor, ha az történetesen az EU zászlaja lenne.

Nekem nem is ezzel van gondom. Ha valaki nem szereti a rovásírásos ősi írásunkat, nem kedveli a székelyzászlót, tagadja szkíta ősiségünket, én – bár nem fogom megérteni soha – de kénytelen vagyok elfogadni azt. Viszont, amikor majd jövőre Kósának, Somogyinak és társaiknak a választások során ki kell állni a választók elé, majd akkor is tartsák magukat ehhez, majd ott is vállalják fel ezen eszméiket. Ha ennek tudatában a választók megválasztják őket, akkor gratulálni fogok nekik. Viszont az nem megy, az nem tisztességes, hogy konzervatívnak, nemzetinek állítják be magukat, besöprik a szavazatokat, aztán végrehajtanak egy liberális programot.

Adjon az Isten elég bölcsességet mindnyájunknak, hogy elkerüljük a megtévesztők csapdáit.

Kulcsár Gergely
Országgyűlési képviselő

szebbjovo.hu

1362099360