A hétvégi Zsidó Világkongresszus körüli politikai tojástánc az elmúlt évek talán legtanulságosabb eseménysora. Rettenetes, kétségbeejtő állatorvosi ló ez, amelyre rápillantva világossá válik előttünk: már a saját gondolatainknak, de még az indulatainknak sem mi parancsolunk.

Történt, hogy a magát Zsidó Világkongresszusnak nevező szervezet úgy döntött, hogy Magyarországon tartja esedékes kongresszusát. A hírek szerint “soha nem látott számú”, akár 500 küldött is eljöhet a rendezvényre – a világ mintegy 10 milliós zsidóságából. Vagyis: egy égvilágon senki által senkinek a képviseletére fel nem hatalmazott, még Izraelben sem osztatlan népszerűségnek örvendő gittegylet tart itt egy összejövetelt. Egy normális országban, egy normális világban ez egy 10 soros hír lenne a társasági rovatban. Csak, hát a világ, amelyben élünk, s benne a hazánk irgalmatlan messze van a normálistól.

A kóros exhibicionizmusban szenvedő izraelita üzletemberek terápiás klubjának összejövetele az ATV-től a Kurucinfóig mindenhol vezető hír lett. Az összes politikai erő kötelezőnek érezte, hogy valahogyan viszonyuljon az ügyhöz. A mainstream politikai elit természetesen egyből hasra, a kormány meg vigyázzba vágta magát. Honatyáink és minisztereink egymást lökdösik félre a mikrofontól, hogy kifejezzék örömüket, amiért ez a jeles szervezet épp Magyarországot tiszteli meg jelenlétével.A hatóságok siettek leszögezni, hogy a lehető legalaposabb biztonsági intézkedéseket foganatosítják a tanácskozás idejére – ám a becses látogatóknak ez sem elég.

A hírek szerint a CIA, a Mossad, és Isten tudja még hányféle nyilvános- és titkosszolgálat emberei árasztották el Budapestet, hogy megóvják az egybegyűlteket a bizonyára minden zöld kukában rejtőzködő terrorveszélytől. A miniszterelnök egy izraeli lapban tette le sokadik – ezúttal azonban már a maradék jóízléstől is mentes – hűségesküjét a cionizmus mellett. Egy egész ország várja haptákban a Zsidó Világkongresszus küldötteit. Így nem vendégek érkeznek – így egy gyarmatra érkeznek szemlét tartani.

A jogos felháborodás tiltakozó akciót szült, ami lényegében a társadalom egy részének tökéletesen érthető allergiás reakciója. Ilyesmit a túlzásba vitt, és folyamatosan jelentkező irritáció szokott okozni. Jelen esetben a teljes hatalmi elit zselégerincű csúszás-mászása a cionizmus és általában a hisztériáig fokozott zsidó túlérzékenység előtt.

Bí Dzsí

jobbegyenes.blog.huszebbjovo.hu

1367683260